Traductor

diumenge, 6 de maig del 2012

Llançament - Cavalls i cavallers

Nom: Cavalls i cavallers
Nº jugadors: grup classe
Edat: A partir de 10 -12 anys
Material: pilota tova i petos

Terreny: pla i sense obstacles

Objectius: Mantenir l'equilibri. Passar i recepcionar la pilota. Llançar amb precisió a un objecte en moviment.

Descripció i normes:

Situació inicial:

El grup-classe està format per cavalls i cavallers.(tants cavallers com cavalls)
Els cavallers muntats sobre les seves cavalcadures, formen un cercle i es passen la pilota.

Desenvolupament:

Els cavallers van passant-se la pilota els uns als altres, fins que a un cavaller se li escapa i cau la pilota a terra, en aquest moment tots els cavallers baixen de les seves muntures i emprenen la fugida sense dubtar-ho, molt ràpidament distanciant-se el màxim d’on són els seus cavalls.

Mentre els cavalls tracten d'agafar la pilota, per aconseguir, amb un màxim de tres llançaments colpejar o tocar a un cavaller. Si ho aconsegueixen, es canvien els rols.

El cavall llançador s'ha d'aturar per a fer el llançament. No pot desplaçar-se amb la pilota.

Variants:
A partir 6-8 anys

a) Dues rotllanes, una de cavalls, i una altra de cavallers a fora, de manera que cada cavall tingui un cavaller que s’estarà dret al seu darrera. Al mig de la rotllana hi haurà un cavaller sense parella, a un crit del qual, tots els cavallers pujaran damunt del cavall. L'últim en pujar al seu cavall ocuparà el lloc del cavaller sense muntura.

b) Dues rotllanes, una de cavalls, i una altra de cavallers a fora, a la  senyal començaran a donar voltes al voltant, tots en la mateixa direcció. A un segon senyal buscaran el seu cavall per muntar-hi damunt. Perd l'últim en arribar.

Observacions: Podem aprofitar aquest joc per treballar les capacitats condicionals (força, ...)

1 comentari:

Arrel-TIC ha dit...

He afegit dues variants d'aquest joc perquè molts de vosaltres amb aquest nom, coneixeu les altres dos formes de jugar. La primera que us proposo bona per iniciar als jocs d'equip: passada-recepció i llançament.